Selfie Nasıl Çekilir

Güzel anları ölümsüzleştirmek, bu ölümsüz anları çevremizle paylaşmak için de sosyal medyada yayınlamak günümüzün olmazsa olmaz alışkanlıklarından biri haline geldi. Herkes çektiği fotoğrafların daha kusursuz, daha iyi olmasını ve böylece daha çok beğeni kazanmayı arzuluyor. Her an her yerde fotoğrafınızı çekebilecek birini bulamayabilir ya da grup fotoğrafı çekileceğiniz zaman oradaki herkesin karede yer almasını isteyebilirsiniz. İşte bu gibi durumlar için elimizin gittiği ilk şey telefonların ön kamerasını devreye sokmak ve selfie çekmek. Peki selfie nasıl çekilir? Muazzam görülen bir selfie çekmek için gerekli ipuçları nelerdir? Selfie çekmek için gerekli selfie ekipmanları nelerdir? Selfie çekimi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını sizler için araştırdık. Keyifli okumalar!

Doğru Selfie Nasıl Çekilir?

Doğru Selfie Nasıl Çekilir

“Selfie nasıl çekilir?”sorusunun yanıtlarıa arasında öncelikle iyi bir selfie kamerası olan cep telefonu var elbette. Selfie çekiminin hayli popüler olmasıyla teknoloji firmaları da cep telefonu kameralarını her geçen gün daha da iyileştiriyor. Eğer teknolojik özelliklerle donatılmış kameraya sahipseniz zaten sizin yerinize pek çok görevi o üstleniyor. Ancak elbette ki her kamera ile iyi selfie’ler çekmek mümkün. “En güzel selfie nasıl çekilir?” sorusu için ihtiyacınız olan bazı cevaplar şu şekilde:

Doğru açıyı bulun: Kusursuz bir selfie, ancak doğru açının bulunmasıyla mümkün olabilir elbette. Herkesin doğru açısı farklı olacağından bu konuda net bir şey söylememiz doğru olmaz. Öncelikle kamerayı karşınıza alın ve kendinizin doğru açısını fark edin. Ayrıca kamera açısıyla da oynayabilirsiniz. Kamerayı düz açıda tutmak yerine; görüş açısının biraz yukarısında tutmayı ya da hafif sağ/sol açı ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Arka plana dikkat edin: Daha iyi selfie’ler için arka planı mutlaka önemseyin. Arka planınız eğer bir manzara ise arkanızın boş olmasına, eğer kapalı alanda selfie çekiyorsanız ise arka planın mümkün olduğunca sade ve derli toplu olmasına özen gösterin. Karışık bir arka plan, fotoğrafınızın çekiciliğine gölge düşürebilir.

En İyi Selfie Nasıl Çekilir

En uygun ışığı bulun: İyi bir fotoğaf için en önemli konulardan biri elbette ki ışık konusudur. Güneş ışığı, en güzel ve en doğal ışık elbette. Ancak güneş ışığının yeterli olmadığı bir ortamda selfie çekecekseniz birazdan bahsedeceğimiz ekipmanlardan faydalanabilirsiniz.

Kolunuzu doğru ayalayın: Selfie çekerken yüzünüzün açısı kadar kolunuzun açısı da önemlidir. Selfie çekerken kolunuzun görünmesi aslında çok da istenen bir şey değildir. Bu yüzden kolunuzu çok fazla uzatmamaya dikkat edin. Kolunuzu fazla uzattığınızda ayrıca kolunuzun olduğundan daha büyük görünmesine ve vücudunuzla tezat bir görünüm oluşmasına da neden olabilirsiniz.

Selfie Nasıl Çekilir-1

Yapay olmamaya özen gösterin: Çoğu zaman en iyi selfie’ler özensizce, sıkıldığınız bir anda, öylesine çektiğiniz selfie’lerdir, öyle değil mi? Bunun temel sebebi böyle anlarda yapaylıktan uzak olmanızdan kaynaklanmaktadır. Selfie çekerken doğal davranmaya ve içten gülmeye özen gösterin.

Görünüşünüze çeki düzen verin: Kamerayı açıp direkt bir fotoğraf kaydetmektense öncelikle görünüşünüzünü düzeltlesiniz. Belki karışan saçlarınızı düzeltebilir, belki çıkan rujunuzu tazeleyebilir belki de gözlük takarak işe başlayabilirsiniz.

İyi Bir Selfie Çekimi İçin Gerekli Olan Selfie Ekipmanları

Selfie Nasıl Çekilir Ekipmanlar

Selfie Çubuğu

Selfie Nasıl Çekilir Selfie Çubuğu

En iyi selfie nasıl çekilir?” sorusuna pek çok yerde selfie çubuğu yardımıyla yanıtı verilmektedir. Bu, bir anlamda doğrudur. Çünkü selfie çubuğu yukarda bahsettiğimiz  pek çok kriteri daha kolay yerine getirmenize yardımcı olur. Örneğin; doğru açıyı ayarlamak ya da kolunuzu fazla uzatmamak gibi konularda selfie çubuğu kurtarıcıdır.

Selfie çubuğu modellerini incelemek için tıklayın!

Selfie Lensleri

Selfie Nasıl Çekilir Lens

Daha iyi ve farklı selfie çekimleri için portatif telefon lenslerinden de yardım alabilirsiniz. Geniş açılı  ve balık gözü lensler özellikle grup selfie çekimlerinde başarılı, eğlenceli ve keyifli fotoğraflar elde edebilmenize olanak sağlar. Selfie lensi olarak da bilinen balık gözü lensi tüm akıllı telefonlarla uyumludur. Manzarada, büyük tarihi binalar önün de ya da kalabalık arkadaş gruplarınız ile fotoğraf çekinirken bu lenslerden faydalanabilirsiniz.

Selfie lensleri için tıklayın!

Selfie Işığı

Selfie Nasıl Çekilir Işık

Işığın yeterli olmadığı durumlarda da iyi selfie’ler çekebilirsiniz. Bunun için yardıma selfie ışığı koşuyor. Bulunduğunuz ortamın ışığına göre selfie ışığını farklı kademelere getirebilir ve başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Selfie ışıkları telefona takılarak kullanılmaktadır. Böylece ışık yüzünüze karşıdan vurur. Yine tüm cep telefonlarıyla uyumlu olan bu ekipman ile fotoğraflarınız artık karanlık çıkmayacak.

Selfie ışığı modelleri için tıklayın!

Selfie Yüzüğü

Selfie Nasıl Çekilir Yüzük

Selfie yüzüğü, son zamanlarda hayli popüler ekipmanlardan birisidir. Selfie çekeceğiniz zaman parmağınızı bu yüzüğün içerisinden geçirerek kullanabilirsiniz. Bu hem telefonunuzun elinden kayıp düşmesini, hem de fotoğrafınızın sallanmadan ötürü flulaşmasını engeller. Bu aparatı ayrıca selfie çekimi dışında da masa üstünde stant olarak kullanabilirsiniz.

Selfie yüzüğü modellerini görmek için tıklayın!

Selfie Drone

Selfie Nasıl Çekilir Drone

Son zamanlarda drone’lar hayli popülerleşti bildiğiniz gibi. Farklı markaların da drone üretmesiyle birlikte fiyatlar gittikçe daha ulaşılabilir seviyelere iniyor. Uygun fiyatlı drone modellerinden biri olan selfie drone modelleri, akıllı telefonlar üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. Aşağı yukarı ayarlanabilen kamerası sayesinde özellikle manzaralı alanlarda ya da kalabalık grup fotoğrafları çekeceğiniz zamanlarda selfie drone’ları kullanabilirsiniz.